Topptur Gaustatoppen
3.juli 2021 (dagstur)

Gradering: Krevende   Område: Telemark   Lengde: 5.2 km   Høydemeter: ca 700   Varighet: 4 timer    Høyeste punkt: 1883 moh.

Avreise fra Oslo S.  kl. 06.45 – ankomst Stavsro: ca 10.00

Vi starter turen med felles avreise fra Oslo S  – og kjører direkte til Stavsro, som er vårt start og sluttpunkt for fjellturen. Underlaget er stort sett flate og behaglige steinheller  helt i starten, men går raskt over til sti og stein, som hovedtraseen består av hele veien opp.  Det er derfor anbefalt å bruke solide fjellstøvler som gir både stabilitet  til anklene så du ikke tråkker over på det ujevne underlaget, og de tidvis skarpe kantene disse steinene ofte har. Joggesko anbefales ikke.

Vi beregner ca 2 timer opp – og ca 2 timer ned.

Turen er krevende, og spesiellt det siste partiet opp mot selve Gaustatoppen fjellhytte, hvor det er relativt bratt. Her oppe kan man spise sitt medbragt utenfor hytta i solveggen, eller kjøpe dere ferske vafler og drikke innedørs i kafeen. Utsikten på en klar dag her fra, rekker til  fantastiske 1/6 del av hele Norge – ingen annet sted i Norge har tilsvarende utsikt, på en skyfri dag, så dette er et must.

Er

 

AKTUELT

Camp Phuket 2023
12.-21 februar 2023

Marbella Running Camp
30.april - 7.mai 2023

Interna. PT utdannelse i Marbella
7.-20.mai 2023

Camp Bali
Ingen ny dato satt