Besseggen (Topptur)

Gradering: Krevende     Område: Jotunheimen     Lengde: ca 14 km     Varighet: ca 6-8 timer     Høyeste punkt: 1743 m.o.h Veslefjell

Turen starter med felles avreise fra Oslo S, inkludert korte stopp underveis, ca 3.5 – 4 timer kjøring. Vel fremme får vi tildelt våre rom, og spiser deretter en god varm middag som venter på oss. Besseggen er en svært populær topptur, og du vil raskt skjønne hvorfor når du begir deg ut på denne turen.  Turen en svært krevende, og du må være i god form, og kunne bære egen sekk med ekstra klær, mat og drikke. Etter en kort båttur fra Gjendesheim over til Memurubu, så starter selve turen opp mot Besseggen. Det er også mulig å gå turen motsatt vei, noe som gir en helt fantastisk utsikt, og langt færre mennesker på de beste utsiktspostene, før vi avslutter med å ta båten hjem fra Memurubu til Gjendesheim.

Turleder tar alle avgjørelser knyttet til valg av rute og gjennomføring.

Med en rask og bratt start, og totalt ca 1000 høydemeter og 14 km  – så sier det seg selv, at dette er en lang og hard tur. Det er også tidvis ganske luftig opp selve eggen, så her får du kjent godt på mestringsfølsen. Vi tar naturligvis små drikkepauser underveis, samt en god matpause før vi gir oss i kast med selve eggen.

Ved klarvær er denne delen helt ubeskrivelig vakker, så de fleste får minner for livet, og vi tar oss selvsagt tid til å nyte både utsikt og opplevelsen, mens vi jobber oss fremover. Turens høyeste punkt er Veslefjell med sine 1743 m.o.h. Det vil være mange fine fotomuligheter der, og vi stopper ved de beste. Det betyr at vi går når vi skal gå, og tar bilder når vi stopper – slik holder vi sammen som gruppe, og risikerer ikke å miste noen,  eller bli stående å vente på «noen som skal bare». Dette har også med sikkerhet å gjøre, da det er flere partier som vil kreve din fulle oppmerksomhet og innsats, så da vil det være greit å ha to fri hender til nettopp det:)

 

Kvelden før avmarsj har vi et felles og obligatorisk tur møte. Her går vi igjennom selve trasèen, sjekk av utstyr og pakking av sekk, og en siste værsjekk. Her er heller ingen spørsmål for dumme, så lurer du på noe, så fyr løs. Det er garantert flere som lurer på det samme.

     

Pakkeliste ( sommer og høst)

På denne årstiden så kan været skifte flere ganger i løpet av svært kort tid, også uavhengig et værvarsel.

 • Egen sekk med plass til bekledning, mat og drikke.
 • Fjellstøvler
 • Ekstra sett sokker, varm genser (ull)
 • Enkelt førstehjelpsutstyr
 • Gnagsårplaster
 • Solbriller
 • Ullundertøy
 • Vinn- og vanntett jakke og bukse
 • Votter
 • Lue
 • Minst 2 l drikke
 • Niste
 • Kart og kompass/GPS (ikke nøvendig, men ta med om du har)

 

Inkludert i reisen:

-Felles transport t/r Oslo, med avreise fra Oslo S (sjøsiden v/ taxiholdeplassen) – Bessheim i mini buss.

-Båtbillett fra Gjende til Memurubu.

-Overnatting i dobbeltrom, 1 natt på Bessheim fjellstue. Enkeltrom kan bestilles mot et tillegg i prisen.

-Middag  ankomstdag (drikke er ikke inkludert i middagen)

-Frokost og niste turdag.

– Turleder/Guide.

Avreisetidspunkt juli 2022

Vi følger sola og været. Dette gjør vi av både sikkerhetsgrunner, og ikke minst for dere skal få den aller beste turen.

Vi annonserer avreisedagen med ca 1 ukes forsvarsel, for å treffe  så presist som mulig for å få optimale vær og turforhold. Vi har gjort dette med stor sukksess på alle våre tidligere turer – så ved første og beste soldag i juli, så reiser vi.

Alle påmeldte vil selvfølgelig bli kontaktet, i det øyeblikket dato for avreise er klart. Skulle du ikke kunne delta på første tur, og er påmeldt, så vil det bli satt opp nye turer i både august og september, og din påmelding vil da flyttes over til neste tur.

Påmelding og betaling

Send inn din påmelding via denne siden. Betaling må gjøres sammen med din påmelding. Mottar vi ikke din innbetaling, riskerer du å miste plassen din til andre, selv om du har meldt deg på. Betalingen er din kvittering på sikret plass.

VIPS til Nordicfitcamp.com: VIPS nr #567450. Beløp 3290,-

Bestill reise 4,490,-

  * Ved å bestille aksepterer du samtidig å være kjent med at denne påmeldingen er bindende, og du bekrefter at du er over 18 år gammel.
  * Påmeldingen vil bli fakturert via mail med sms varsling ved mottatt bestilling.
  AKTUELT

  Camp Phuket 2025 (NY)
  14. - 23. januar 2025

  Besseggen (Topptur)

  Galdhøpiggen 2496 moh (Topptur)

  Marbella Running Camp