Besseggen (Topptur)
September 2021

Gradering: Krevende     Område: Jotunheimen     Lengde: ca 14 km     Varighet: ca 6-8 timer     Høyeste punkt: 1743 m.o.h Veslefjell

Turen starter med felles avreise fra Oslo S, inkludert korte stopp underveis, ca 3.5 – 4 timer kjøring. Vel fremme får vi tildelt våre rom, og spiser deretter en god varm middag som venter på oss. Besseggen er en svært populær topptur, og du vil raskt skjønne hvorfor når du begir deg ut på denne turen.  Turen en svært krevende, og du må være i god form, og kunne bære egen sekk med ekstra klær, mat og drikke. Etter en kort båttur fra Gjendesheim over til Memurubu, så starter selve turen opp mot Besseggen.

Med en rask og bratt start, og totalt ca 1000 høydemeter og 14 km  – så sier det seg selv, at dette er en lang og hard tur. Det er også tidvis ganske luftig opp selve eggen, så her får du kjent godt på mestringsfølsen. Vi tar naturligvis små drikkepauser underveis, samt en god matpause før vi gir oss i kast med selve eggen.

Ved klarvær er denne delen helt ubeskrivelig vakker, så de fleste får minner for livet, og vi tar oss selvsagt tid til å nyte både utsikt og opplevelsen, mens vi jobber oss fremover. Turens høyeste punkt er Veslefjell med sine 1743 m.o.h. Det vil være mange fine fotomuligheter der, og vi stopper ved de beste. Det betyr at vi går når vi skal gå, og tar bilder når vi stopper – slik holder vi sammen som gruppe, og risikerer ikke å miste noen,  eller bli stående å vente på «noen som skal bare». Dette har også med sikkerhet å gjøre, da det er flere partier som vil kreve din fulle oppmerksomhet og innsats, så da vil det være greit å ha to fri hender til nettopp det:)

 

Kvelden før avmarsj har vi et felles og obligatorisk tur møte. Her går vi igjennom selve trasèen, sjekk av utstyr og pakking av sekk, og en siste værsjekk. Her er heller ingen spørsmål for dumme, så lurer du på noe, så fyr løs. Det er garantert flere som lurer på det samme.

     

Pakkeliste ( sommer og høst)

På denne årstiden så kan været skifte flere ganger i løpet av svært kort tid, også uavhengig et værvarsel.

 • Egen sekk med plass til bekledning, mat og drikke.
 • Fjellstøvler
 • Ekstra sett sokker, varm genser (ull)
 • Enkelt førstehjelpsutstyr
 • Gnagsårplaster
 • Solbriller
 • Ullundertøy
 • Vinn- og vanntett jakke og bukse
 • Votter
 • Lue
 • Minst 2 l drikke
 • Niste
 • Kart og kompass/GPS (ikke nøvendig, men ta med om du har)

 

NB! Smittevernstiltak Covid-19

Vi tar alle forhåndsregler knyttet til smittevern, så alle som skal delta må være 100% symptomfrie, og benytte seg av munnbind under felles transport fra Oslo til Bessheim. Vi stiller naturligvis med antibac etc tilgjengelig for alle, men her må alle ta hensyn og bruke sunn fornuft, som de fleste nå er godt vant til. Vi sover på 2 mannsrom, enkeltrom kan bestilles på forespørsel (med tillegg i prisen). Gjendebåten går med redusert kapasitet pga smittvernsrestriksjonene, og vi holder god avstand, selv om vi går i følge/gruppe på vei opp. Følger alle disse enkle reglene skal vi klare oss fint.

Inkludert i reisen:

-Felles transport t/r Oslo, med avreise fra Oslo S (sjøsiden v/ taxiholdeplassen) – Bessheim i mini buss.

-Båtbillett fra Gjende til Memurubu.

-Overnatting 1 natt på Bessheim fjellstue.

-Middag  ankomstdag (drikke er ikke inkludert i middagen)

-Frokost og niste turdag.

– Turleder/Guide.

 

NB! Covid-19: vi følger alle nasjonale råd og retningslinjer, til enhver tid – så skulle turen du er påmeldt bli avlyst grunnet dette, vil du få din påmelding bli fullt ut refundert, senest avtalt reisedag.

Bestill reise 2,690,-

* Ved å bestille aksepterer du samtidig å være kjent med at denne påmeldingen er bindende, og du bekrefter at du er over 18 år gammel.
* Påmeldingen vil bli fakturert via mail med sms varsling ved mottatt bestilling.
AKTUELT

Certified Nutrition Coach.
(UTSATT) Ny Dato kommer 2021)

Camp Phuket 2022
13.- 22. februar 2022

PT utdannelse i Marbella
5. - 17. okt 2021 (Engelsk)

Marbella Running Camp
Oktober 2021