Aktiviteter og trening

Les mer om noe av treningen vi tilbyr på våre camper i de ulike landene. Vår påstand er at vi er; Norges hardeste og mest komplette trenings camp! Våre camper er ingen walk-in-the-park, og du bør ha et visst treningsgrunnlag/historikk for å ha full glede av våre camper. Vi setter stort fokus på mestring – men ser gjerne at du gir det lille ekstra på hver økt – for å utfordre deg selv og din komfortsone. NordicFitCamp.COM er ikke komfortsone camp.

Crossfit
Crossfit er en blanding av utholdene trening, bruk av egen kroppsvekt som belastning og olympiske løft. Crossfit er variert, med høy intensitet og funksjonelle bevegelser.

Økter er vanligvis korte, ca. 30 minutter eller mindre. De er intense og kan være teknisk krevende. Vi kombinerer bevegelser som sprint, roing, hoppetau, klatretau, flippe dekk, vektløfting, bære tunge gjenstander. Utstyr som brukes inkluderer vektstenger, manualer, turn ringer, pull-up barer, kettlebells, medisin baller og kasser for boks hopp. Disse elementene er blandet i mange kombinasjoner for å danne dagen økt, også kalt WOD. (Workout of the day)

Vår CrossFit instruktør i Marbella er Karl Wall. Karl Wall er tidligere elitesoldat i Royal Marines Commando og eier av Crossfit Marbella. Han er også utdannet personlig trener og sertifisert Crossfit Instruktør.

Budha run
4 km motbakke løp på veien på mot The Great Big Budha i Phuket, ca 400 meter høydestigning – det hele er over på mellom 30-60 minutter. I dette løpet vil du kunne se elefanter langs veien flere steder, utsikt over hele Phuket og ymse dyreliv på veien opp. Dette er også en bilvei, men dog svært lite trafikk, men greit å være normalt overvåken. Det er ikke drikke stasjon – så vann må medbringes fra hotellet. Transporten slipper oss av i bunn av bakken og møter oss på toppen – der drikke kan utleveres så du ikke trenger å løpe med flaske i hånden om du ikke ønsker det. Video fra løpet kan du se på hovedsiden.

Thaiboxing
Thailands nasjonalsport – en 2 timer lang økt med god innføring i grunnleggende teknikk for slag og spark, noe kombinasjoner – krydret med lett sparring og styrke. Timen er spennende, morsom og uvant for alle som ikke tidligere har deltatt i kamptrening – her trenger man ingen forkunnskaper, kun mye innsats og pågangsmot, og åpen for å lære. Her brenner du kalorier i stort antall om du står løpet ut – en artig avslutning på timen, som du neppe har opplevd på gruppetimer før, og merk deg – dette er ingen typisk gruppetime – på noen måte. Hansker fåes utdelt av NordicFitCamp.COM – har du bandasjer fra før, kan du ta med de – men ikke nødvendig.

The Punisher
Uansett hvilken øvelse du bruker, vil Tabata treningen øke metabolismen og hjertefrekvensen umiddelbart. Siden du utfører disse oppgavene med svært høy intensitet, må kroppen din jobbe mye vanskeligere for å holde den oppe. Dette vil få hjertet til å pumpe raskt og stoffskiftet ditt hopper, som du vil ha hvis du planlegger å miste fett. Metabolismen din vil forbli høy ikke bare i løpet av treningen, men også etter treningen. Dette betyr at kroppen din vil brenne fett i flere timer etter.

Eksempler på utstyr / øvelser vi bruker i disse øktene, vil være Burpee’s, Roing, Slede dytting, dekk velting, Sprints etc ..

På grunn av navnet «Punisher» må du vite at dette ikke er hele sesjonen, vi har et par overraskelser der for å presse deg enda lenger.

Boksing
Her jogger vi ned til stranden og kjører grunnleggende slag og bevegelser, kombinert med høy intensitet og styrketrening til svetten renner. Leverer du varene på denne økta får du ta deg et frofriskende bad i soloppgangen og skylle av deg før vi jogger hjem – sluntrer du unna, ruller vi deg i sanden bare..2017`s svar på tjære og fjær, før vi jogger hjem.

Olympiske løft
Et spesialdesignet program med fokus på mobilitet, holdning, teknikk og et solid fundament for de olympiske løftene, Clean and Jerk og Snatch. Enten du er en konkurransedyktig løfter eller prøver å forbedre ditt løft slik at du kan seile gjennom treningsøkten raskere og tryggere, så er denne klassen definitivt den som skal gjøres.

Beachfit
En form for sirkeltrening/stasjonsarbeidet på stranden – her har vi løpt i elver, utfall i løs sand, spensthopp, burpees for å nevne noe som kan dukke opp på en slik økt. Garantert pulssprengende, og hørte jeg noen smake på melkesyre?

Kalorie killa
Alt basert på å hvile mer enn hva du egentlig jobber, men ikke bli lurt, er uten tvil en av de hardeste vi har å tilby. Du er delt inn i lag på 3 rundt treningsstudioet over 11 stasjoner. Dette er jobb til du stuper.

Mobilize
Tren tradisjonell yoga for å slappe av i sinn, kropp og ånd. Tilstand ditt sinn og kropp, gjennom å utføre en rekke fysiske stillinger, pusteøvelser og avslapping, Yoga kan bidra til å redusere stress, forbedre fleksibilitet, holdning og styrke kjerne muskulatur.

Morning Glory
Vi jobber i pyramider og sender deg kontinuerlig for å gjenta de samme øvelsene, men med en annen serie med repitisjoner. Dytte deg til det som bare kan beskrives som fullstendig autopilot, vi garanterer at du vil nyte det…

Drill Sergeants
Drill Sergeant er basert på 2/3 øvelser utført ved høy repetisjon etterfulgt av en slags løp, enten det er en 80m sprint, en 1km løp eller noen helling sprints. Som det er, er jeg sikker på at du kan forestille deg, det er ikke en klasse for folk med svake hjerter – selv om vi har hatt med oss det også! Vi presenterer deg normalt med 4 runder, og gjøres så raskt som mulig. Men ikke bekymre deg … Hvis du får det gjort for fort, vil vi gjerne gi deg noe annet på toppen!

NordicFitCamp.Com Challenge
Dette er alltid en overraskelse, og kan variere fra år til – fra camp til camp, så her møter du bare opp, krysser fingrene, og rett og slett håper på det beste! Lykke til! I likehet med Polar Challenge – så er ingen fordel å neon spesiell fysisk form – da oppgavene kan være alt mellom himmel og jord. Rekorden i sittende Hockey inntil vegg; er på 37 minutter – og er tilhører en daværende 17 år gammel jente!

Polar Global Challenge
Dette er en konkurranse som tidligere har vært utført i vannkanten – med bølgende skyllende over deler av kroppen, stående i perfekt planke. Alle blir kontrollert fortløpende, ikke godkjent teknikk, forsøk på å skifte stilling etc blir straffet med diskvalifikasjon. Slipper du taket i Polar flagget – dere alle skal holde to hender i mens dere står i planken -Your`re OUT! Vinneren ble premiert med en Polar A360 pulsklokke i Thailand nå sist – så her er det mye heder og ære på spill! Vinneren av Polar Challenge sto med tiden 6.36 minutter! En rett og slett imponerende tid!

Yoga
Vi bruker fysiske øvelser, en kontrollert pust, og fokus på avspenning og stresse ned for å balansere kroppen og tankene. Dette for å komme nærmere en full bevissthet rundt deg selv og din kropp.

I løpet av en Yoga time hos oss vil du stimulere organene i kroppen til å fungere bedre, du vil øke blodgjennomstrømningen som igjen vil gi deg mer fokus og bedre konsentrasjon, og du vil oppleve mer energi og overskudd.
Øvelsene går i et rolig tempo og vil oppleves som enkle å følge for deg som ikke har prøvd yoga tidligere.

Mike`s Gym
En hinderløype av en annen dimensjon – her vil du garantert kjenne på det meste av ditt følelsesregister; glede, optimisme, mestringsfølelse og mye spenning – men du kan også føle på det stikk motsatte; at kreftene ikke strekker helt til eller litt usikkerhet for det ukjente.

Alt i en herlig mix blandet med noen gode varmegrader i pannen, så har du oppskriften på en skikkelig utfordring – du kommer til å elske det! Denne løypa er noe annet enn du mest sannsynlig har gjort noen gang før. Du vil være nødt til å lytte nøye ved gjennomgangen av løypa i forkant – for her er det mange tips å hente, som kan gjøre at du enten will make it – or break it!

NordicFitCamp.COM`s Hall of Fame
Hall Of Fame er en æres utmerkelse som blir tildelt campdeltagere som har utmerket seg særskilt under en camp på en slik måte at det står frem som en særs god prestasjon. Det trenger ikke alltid være på tid eller repetisjoner – det kan være menneskelige egenskaper med bidrag inn i gruppen, som også kan skaffe deg denne utmerkelsen. Bestikkelser mottas pr dags dato ikke.

NordicFitCamp Challenge 2015 – Marbella, Sittende Hockey; Synne Tollefsrud 35 minutter og 30 sekunder Alder: 17 år

Polar Challenge mars 2016 – Phuket; Planke under krevende forhold i sjøkant; Lene Storkås 6:26 minutter!

AKTUELT

Besseggen (Topptur)

Galdhøpiggen 2496 moh (Topptur)

Marbella Running Camp

Interna. PT utdannelse i Marbella